Calella er en middelhavsby i Katalonia 58 km nordøst for Barcelona. Calella har nydelige strender, mange severdigheter og museer, restauranter og en koselig handlegate. Det er mange aktiviteter i og rundt byen. Et perfekt sted for å arrangere korpsfestival med deltagere fra mange verdensdeler.

lite

Denne sommeren har musikerne i Kringsjå Skolemusikk deltatt i parade, spilt konsert ved rådhuset i byen og utvekslet gaver og godord. Korpset spilte bla Viva la vida og Bruremarsj og stemningen var magisk. En flott opplevelse for både tilskuere og musikere. Under paraden som gikk gjennom byens gater kom ansatte i alle butikker ut for å se og høre musikken. Det var mange smil og vink fra byens borgere. I tillegg til norske skolekorps var det musikere fra Iran, Island og Bolivia.

På korpstur handler det også om vennskap, aktiviteter, severdigheter og mye mer. Korpsmedlemmene begynte oppholdet med et kveldsbad i nydelige omgivelser i Middelhavet. Det var dagstur til Barcelona med guide og det som kanskje gjorde størst inntrykk var historien om kirken Sagrada Família (Norsk: Den hellige Familie). Arkitekten Antoni Gaudí tegnet kirken. Den ble påbegynt i 1883, men er fremdeles ikke ferdigbygd. Vår svenske guide sa at hvis vi kommer tilbake om 2- 3 år så vil et tårn på 180 meter som det jobbes med nå antagelig være ferdig.

 Gruppebilde liteKirken liteKveldsbad lite

En flott tur er over men ved skolestart møtes korpset igjen og da ønskes også nye medlemmer velkommen til prøvespilling og innmelding. Korps er en aktivitet som fremmer samarbeid og det er en plass til alle – det er ingen reservebenk!