Til skolekorpsene i Lillehammer

Høsten 2015 presenterer Fåberg Musikkforening en storslått festaften i Lillehammer den 25. oktober, med Frank Sinatra på repertoaret. Konserten vil bestå av de mest kjente verkene av og med Sinatra, men også stykker fra artister på Sinatras tid som hyller hundreåringen.

Korpset ønsker ikke bare en konsert for konsertens skyld, men å bidra til en positiv utvikling av korpsmiljøet, gjennom spilleglede, musikalsk utvikling, og nye samarbeid. Gjennom et samarbeid med skolekorpsene i Lillehammer kommune vil de eldste i korpsene få mulighet til å være med i musikkforeningen på dette prosjektet, slik at de kan oppleve de utfordringer og gleder det er ved å fortsette å spille i korps.

Vi tenker oss følgende:

Vi ønsker å tilby de eldste korpsmedlemmene (fra konfirmasjonsalder og oppover) å bli med oss på deler av konserten. Det velges ut et repertoar som skal være overkommelig i vanskelighetsgrad.  Alle instrumentgrupper er velkommen, men vi har allerede mange på slagverk fra skolekorpsene med oss.

Fåberg musikkforening vil organisere en fadderordning for musikantene slik at de skal føle trygghet i nye omgivelser sammen med voksne og mer erfarne musikanter.

Vi håper at korpsene og de medlemmene det gjelder ser dette som en fin mulighet til musikalsk utfordring og ikke minst at det å komme i direkte kontakt med et voksenkorps kan bidra til fortsatt spilleglede.

Forutsetningen for deltakelse er at de som ønsker å være med, deltar på våre tirsdagsøvelser (første halvdel) fra kl 19:00-20:15 hvor vi øver på de stykkene som velges ut for ungdomsdeltakelse.  I tillegg må man være med på vårt seminar 9.-11. oktober (fredag 19-22, lørdag 10-15 og søndag 10-15), samt generalprøve fredag den 23. oktober og konsert i Kulturhuset Banken den 25. oktober.

Vi håper korpsene er positive til tiltaket og at vi får motiverte og musikkinteresserte skolekorpsmedlemmer med oss i dette prosjektet.

Det vil være fint om vi får tilbakemelding om hvem og hvilket instrument de spiller, slik at vi kan få kopiert nødvendig notesett til første øvelse.

De som ønsker å delta, kan møte fram til tirsdagsøvelsen den 8. september kl 18:45 på Jorekstad. Ta med notestativ og instrument.

 

Mvh

Vidar Hanssen

Leder i Fåberg musikkforening

mobil 906 807 58